Home   Sociale vaardigheidstraining

Sociale vaardigheidstraining

‘Ik en de ander’
Sociale vaardigheidstraining voor kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar

Durft uw kind niet zo goed op anderen af te gaan? Baalt hij/zij ervan dat hij/zij in de omgang met leeftijdsgenootjes weinig zelfvertrouwen heeft? Wordt uw kind geplaagd? Of is hij/zij iemand die juist veel ruzie maakt met anderen?
Zou uw kind dit graag anders willen, dan helpt de training ‘Ik en de ander’ daarbij.

Een groep bestaat uit 4 of 5 deelnemers. Zij helpen elkaar en snappen hoe uw kind zich voelt, omdat ze hetzelfde voelen en meemaken. In een gesprek vooraf bepaalt iedereen zelf wat hij wil leren en veranderen. In de training (12 bijeenkomsten) krijgt uw kind handige tips. Het is belangrijk dat uw kind samen met anderen gewoon dingen gaat doen en oefent. Er zijn tevens twee ouderbijeenkomsten. Na de zesde bijeenkomst vindt een gesprek plaats met u en de leerkracht op school. De training wordt afgesloten met een kort gesprek met uw kind en u als ouder.

‘Plezier op school’
Sociale vaardigheidstraining voor aanstaande brugklassers

Dit is een zomercursus voor aanstaande brugklassers over het omgaan met anderen. De overgang naar het voortgezet onderwijs kan voor kinderen die op de basisschool gepest werden of problemen hadden met andere kinderen, extra moeilijk zijn. Het maken van een goede start is erg belangrijk om te voorkomen dat deze problemen zich op de nieuwe school herhalen. De cursus is bedoeld voor kinderen die geplaagd en gepest werden, moeilijk aansluiting vinden, geen nee durven zeggen, regelmatig ruzie hebben zonder dat ze dat eigenlijk willen of vaak alleen staan. Door praten, oefeningen, rollenspel en tips leren de leerlingen hoe ze met meer zelfvertrouwen met anderen om kunnen gaan. De cursus bestaat uit een ouderavond, twee cursusdagen en een terugkommiddag voor de deelnemers. 

Wil je een filmpje zien over de cursus, klik dan hier