Home   Over de Stip

Over de Stip

Mijn naam is  Mathanje Mertens. Ik ben getrouwd en moeder van drie prachtige kinderen. Van en met hen geniet en leer ik dagelijks.

Daarnaast ben ik orthopedagoog en oprichter van De Stip. In de loop der jaren heb ik veel kennis en ervaring opgedaan op het gebied van onderwijs en onderwijsleerproblemen. Mijn jarenlange ervaring als leerkracht en lid van het managementteam heeft hieraan bijgedragen. Als orthopedagoog ben ik werkzaam geweest in een particuliere praktijk waar ik veel onderzoek deed en trainingen gaf.  Ook heb ik de laatste jaren scholing verzorgd voor masterstudenten psychologie en leerkrachten in het basisonderwijs.

Ik ben er van overtuigd dat ieder kind zich op eigen wijze ontwikkelt. Daarbij geloof en zie ik dat kinderen en hun ouders over vermogen beschikken om bij tegenslag terug te kunnen veren. Alleen zijn er soms momenten dat het even lastig is of je het even niet meer weet. Op die momenten denk ik graag mee om jouw ‘eigen wijsheid’  te hervinden.

Wij, jij en ik, samen voor eigen wijsheid?

Welkom!

 

Mathanje Mertens

Dat ‘eigen wijsheid’ soms in heel kleine dingen zit, bewijst het boekje ‘De Stip’, waar de praktijk haar naam aan ontleend.

De StipDe Stip is een prachtig boekje van Peter H. Reynolds.

Wil je het verhaaltje inzien?
Klik  hier De Stip